lördag 1 oktober 2011

Ny blogg + Gamla fotosessioner-Så gick det till

Då har man äntligen gjort det, skaffat sig en blogg ! Jag är dock inte den sortens person som är bra på att skriva och uttrycka mig på bästa sätt, men jag ska göra så gott jag kan. Förmodligen (och kanske tyvärr) kommer det nog bli mer bilder än bra rolig text, så var beredda på det haha ! Nu vet jag ju inte hur många som verkligen kommer att läsa det här, men jag skriver åt mig själv isåfall ;)


Som jag tänkt mig det, så ska den här bloggen vara till för att läsa om min fotografering, fotosessioner, mina framsteg, hur bilderna tar form från huvud till kamera till färdig bild osv. Vad jag tänkte börja med är att visa hur det gått till när jag "tillverkade" ett par av mina äldre bilder :) Vi kan börja med bilden jag kallar "The Human Caterpillar2" som från början inte alls var en "caterpillar" ;) Jag minns inte riktigt hur jag kom på idén men en fantasifigur i färgerna lila och orange, det enda jag vet är att jag alltid älskat de färgkombinationerna och att det vid den tidpunkten jag kom på idén var löven på väg att slå över till höstens färger. Jag målade upp en bild i huvudet av hur jag kunde använda de orangea löven som jag visste bildades i bokskogar om hösten som "det orangea" i bilden. Då var det klart. Då var ju det mest optimala och smarta att det lila i bilden skulle bli flickans klänning. Jaha, var hittar man då en stor vacker lila klänning? Ingen aning, men jag sökte lite på nätet fast utan napp!  Jag tänkte att det ordnar sig nog, så jag ritade ner mina ideér  i programmet "paint" på datorn. Där fick flickan en lila stor puffig klänning, lite sjalar och en spira i händerna samt pumpor och japanska lyktor runt omkring sig.Några veckor senare åkte jag och min pojkvän till USA där jag hittade en relativt stor BLÅ klänning (letade som en galning efter lila men hittade tyvärr ingen, så det fick bli en blå. "Jag redigerar den lila" tänkte jag). När jag väl hade köpt klänningen och var på hemma hos de vi bodde hos (i USA), upptäckte jag att klänningen var kort framtill (vet inte hur jag kunde missa det i affären!?Tyvärr fanns det inte mycket att göra åt det så när dagen för fotosessionen väl var inne och då fick modellen Julia ha klänningen bakochfram).Bara någon dag efter att vi kommit hem från USA  satt jag framför tv:n och råkade hamna på Disney Channel. De visade Alice i underlandet och efter scenen med den rökande larven kom jag på att "Jag kan ju göra min fantasiflicka till larven, fast i mänklig form!" (Helknäpp idé jag vet, men sån är jag). Jag visste att min pojkvän hade en vattenpipa och jag hade ju ändå inte hittat någon spira, så en larvvattenpipa fick det bli. Nu hade jag det mesta jag behövde, jag hade köpt ett par (DYRA!) små tygbitar i tygbutiken i stan, vet inte vad den heter men ni som bor i Karlskrona vet vilken jag menar, inte för att det spelar så stor roll men jaja..Jag hade också köpt rökspray och pumpor skulle modellen Julia ta med sig. Dagen var då tillslut kommen och jag hade Jennifer Althini Gadd som hjälpte mig att sminka och fixa håret (som tuperades och fick tidningspappersbollar i sig xD), Julia Gustafsson som stod modell, min vän Caisa, min pojkvän Emil och hans vän Malte samt Jennifers syster Andrea som hjälpte till som assistenter :) Mycket mysig och lyckad dag enligt mig ! (Trots att jag glömde pumporna hemma, som någon kanske märkt) ;) Här har vi då en demonstration som visar hur det gick till: 


Här kommer även några andra före-efter bilder från andra fotosessioner. Några av er har säkert redan sett dem på facebook: 


Det var allt vad jag hade att säga idag ^^  Hoppas det verkar intressant och att någon orkar läsa/fortsätta läsa i fortsättningen. Imorgon är det en ny spännande fotosession som kommer hållas i Ronneby brunnspark. Jag hoppas på fint väder och gott humör. Bilder och text om hur det gick till kommer i veckan :D




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar